Maritiem

Lanasta publiceert boek over Hr. Ms. Panter

Den Helder – Bij uitgeverij Lanasta is in de serie “Warship” nummer elf uitgebracht. In dit nummer schenken de auteurs Jantinus Mulder en Henk Visser uitgebreid aandacht aan het Roofdierfregat Hr. Ms. Panter.

De Roofdierklasse bestond uit zes schepen. Zij deden bij de Koninklijke marine dienst van 1954 tot 1984. De schepen werden gebouwd in Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het geheel is gelardeerd met veel foto’s. De tekst is in het Engels. Deze serie bladen worden ook veel gekocht in Engelstalige landen.

Het boek is te bestellen bij de uitgeverij. Op stapel staat inmiddels Warship nummer twaalf met als onderwerp Hr. Ms.Tromp, een Geleide Wapenfregat, ook bekend als de Kojakklasse.

Mede-auteur Henk Visser, woonachtig in Den Helder, diende bij de Koninklijke marine en ging met pensioen als opper-seiner-telexist. Zijn verzameling maritieme boeken beslaat in een van zijn slaapkamers van de grond tot aan het plafond aan alle wanden. Visser is auteur van meerdere maritieme boeken, doet daarnaast correctiewerk van maritieme artikelen en is drukdoende met de eerder gemelde serie Warship.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button