112

Opnieuw zonder rijbewijs achter het stuur

Julianadorp – De politie heeft maandag opnieuw een 28-jarige inwoner van Julianadorp van de weg geplukt. De man heeft geen rijbewijs, maar zat toch achter het stuur. Zijn rijbewijs is tot half 2024 ongeldig verklaard, omdat hij vorig jaar een dodelijke aanrijding had veroorzaakt en hierbij was gevlucht.

Agenten zagen hem maandag op de Schoolweg wederom in een personenauto rijden. Dit keer was hij aan het bellen en droeg geen gordel. Bij de aanhouding bleek uit de speekseltest dat hij ook nog onder invloed van drugs was, terwijl hij de auto bestuurde. De man kreeg proces-verbaal voor het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd, bellen achter het stuur, geen gordel dragen en afhankelijk van het resultaat, voor het rijden met drugs op.

Dit was de derde keer in vier maanden tijd dat de man proces-verbaal krijgt voor het rijden in een auto sinds hij vrij is gelaten voor het feit waarvoor zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is op 6 december ook al aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin en op 23 december vanwege het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. De man is gehoord, maar maakte gebruik van zijn zwijgrecht en wilde niets verklaren.

De politie wilde de auto ter vernietiging (onttrekken aan het verkeer) in beslag nemen. Echter daar het om een huurauto ging is deze teruggegaan naar het verhuurbedrijf.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button