GR2022DH

Geen Forum voor Democratie bij verkiezingen in de Noordkop

Kop van Noord-Holland – Het Forum voor Democratie heeft woensdag bekendgemaakt in welke gemeenten zij meedoet aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel staan niet op de lijst, 50 andere gemeenten wel.

Vooral in Den Helder leek het erop dat het FvD mee zou doen. Tijdens een avond voor politieke partijen in het kader van de Stemwijzer, was de Helderse Rachel Post (voorheen SP) aanwezig en liet toen weten er te zijn namens het Forum. Dat werd later overigens snel ontkend door de partij zelf. Een woordvoerster stelde toen dat het Forum graag mee zou doen in Den Helder, maar dat ze nog middenin het selectieproces van kandidaten zaten.

De partij is, zo bleek uit eerdere verkiezingen, populair in de gemeente en ook bij de campagnebijeenkomst in maart, destijds in het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer, was de belangstelling groot. Toch doet de partij dus niet mee in maart.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button