Den HelderVideo

Nieuw en makkelijk via de gemeente: steun vragen voor initiatieven

Den Helder – Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners en ondernemers met initiatieven op een gemakkelijke manier daarvoor ondersteuning krijgen van de gemeente. Dat kan via het nieuwe project Initiatieven op het participatieplatform ingesprek.denhelder.nl. Het gaat om initiatieven voor een betere leefomgeving. De gemeente bekijkt de initiatieven en koppelt terug of en hoe zij en haar partners het initiatief kunnen steunen.

Begin 2021 is het participatieplatform ingesprek.denhelder.nl online gezet. Toen is ook bekend gemaakt dat op dit platform ruimte zou komen voor initiatieven van inwoners en ondernemers. Dat gebeurt vanaf 1 januari 2022. Vanaf dat moment kunnen inwoners en ondernemers met plannen voor de leefomgeving om steun vragen bij de gemeente.

Wethouder Pieter Kos is blij met dit nieuwe project. “Wij zijn trots op de maatschappelijke initiatieven in onze gemeente en willen die graag ondersteunen. Met dit project hebben we een duidelijke plek om dat te doen. Zo verbeteren we gezamenlijk de leefbaarheid in onze gemeente. Ik kijk uit naar de inzendingen!”

Deel een initiatief
Om ondersteuning aan te vragen bij de gemeente, delen initiatiefnemers hun plannen op de website ingesprek.denhelder.nl. Dit kan door op deze site naar het project Initiatieven te gaan en daarna te klikken op plaats je bijdrage. Dan volgt een reeks vragen over het initiatief. Zo krijgt de gemeente een beter beeld van het initiatief.

De steun die de gemeente kan geven hangt af van wat het initiatief nodig heeft. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit het lenen van materiaal, hulp bij een vergunning of in contact komen met partners van de gemeente. De gemeente kan dus op verschillende manieren bijdragen aan initiatieven.

Voorbeelden
Om wat voor initiatieven kan het gaan? Denk aan bijvoorbeeld de initiatieven in het Aandacht voor elkaar-project op ingesprek.denhelder.nl. Zo was er het initiatief Food2Share. Dit was opgezet door drie moeders die voedselverspilling tegen willen gaan. Samen met verschillende partners delen zij voedsel uit aan mensen die in armoede leven. Een ander initiatief was de ouderentour. De ouderentour ging met een band naar eenzame ouderen om hen te vermaken met muziek.

Het project staat vanaf 1 januari online op ingesprek.denhelder.nl. Op 31 januari sluit het project en start een evaluatie. Het is dan niet meer mogelijk om via dit project een initiatief te delen. Uit de evaluatie zal blijken hoe de gemeente initiatieven in de toekomst kan ondersteunen.

Meer informatie?
Ga dan naar de website ingesprek.denhelder.nl en klik op het project met de titel Initiatieven. Daar leest u hoe u uw initiatief deelt met de gemeente. Vragen over dit project kunnen gemaild worden naar ingesprek@denhelder.nl.

Pieter Kos legt in een filmpje uit hoe het werkt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. De gemeente luisterd helemaal niet naar de burgers en is totaal niet geinteresseerd in burgerinitiatieven, weer een project voor de buhne, verkiezingen komen er aan zeker….

Back to top button
%d bloggers liken dit: