Sport

Tweede gouden medaille voor Marit Raaijmakers

Apeldoorn – Op dag twee van het NK baanwielrennen scoorde Marit Raaijmakers op de drie kilometer achtervolging de tweede gouden medaille en een kampioenstrui op dit toernooi. Al in de kwalificatie liet Marit de beste tijd zien en verwees ze in de strijd om de eerste en tweede plaats haar directe tegenstander, Lisa van Belle, naar het zilver. Het verschil tussen beiden was overduidelijk met een seconde of zeven.

In de wedstrijd op de scratch over tien kilometer (zijnde 60 ronden) was Raaijmakers aan het front aanwezig. In de beslissende eindfase werd ze in de laatste honderd meter ingehaald door vijf opponenten. De zesde plaats in de eindklassering was geen loon naar werken. Anders had daar zeker een medaille te behalen geweest voor de uit Hippolytushoef afkomstige renster.

Van Nierop
De puntenwedstrijd over 30 kilometer met twaalf klassementen eindigde voor Glenn van Nierop op plaats veertien. Glenn had een nieuw dicht achterwiel gemonteerd en dat voelde goed. “Het ging beter dan gisteren”, vond Glenn na de wedstrijd. Tot half koers actief in de wedstrijd en een puntje meescorend. “Totdat ik bezoek kreeg van de man met de hamer half koers en dat resulteerde in een ronde achterstand”, zei een toch tevreden Van Nierop.

“Ik stierf honderdmaal in het wiel van een ander. Mijn lichaam zei stoppen, maar mijn geest kent dat woord niet. Ik kon herstellen van de inzinking en reed de koers uit op een acceptabele plaats in het klassement.”

Glenn kan tevreden zijn met zijn overgang naar de elitecategorie. De resultaten in deze afdeling zijn voor hem steeds beter. Donderdag is er een afvalkoers en de koppelkoers met als ploegmaat de Abbekerker Alexander konijn.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button