Den Helder

Helderse Instagramgroep om samen af te vallen

Advertentie:

Den Helder – “Samen sterker” is het concept dat de negentienjarige Cathy uit Den Helder heeft bedacht. Omdat veel meiden moeite hebben met afvallen maakte zij een Instagramgroep waar meiden vrijwillig aan kunnen deelnemen om elkaar te supporten tijdens de weg naar een gezond gewicht.

“Ik zou niet weten of zoiets al bestaat, maar mijn broer noemt het de digitale versie van Weight Watchers. Na wat rondgevraagd te hebben kreeg ik veel positieve reacties. Het idee is dat we in de groep één keer per week ons gewicht of de hoeveelheid van afvallen/aankomen met elkaar delen, plus veranderingen die zijn toegepast in het dagelijks leven, zoals meer bewegen en minder snoepen. Daarnaast kunnen in de groep ook verhalen, levenservaringen en tips worden gedeeld”, aldus Cathy.

Ze benadrukt dat ze geen specialist of Sonja Bakker 2.0 is. “Ik ben simpelweg een meid die woont in het doodgewone Den Helder en die zelf 45 kilogram is afgevallen en weet hoe lastig het is als het allemaal niet lukt, terwijl je het enorm graag wilt.” Uit ervaring vertelt ze dat steun en support altijd een motivatiebron zijn.

Deelnemen aan de Instagram groep is mogelijk door een berichtje te sturen naar @funfitandpositive op Instagram.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button