Zeemacht

Nipt verlies voor zaalvoetbaldames Zeemacht

Den Helder – Sportcomplex de Meent in Alkmaar was woensdagavond het toneel voor de competitiewedstrijd van Team Alkmaar/Sportstars vr3 tegen MSV Zeemacht vr2. Op de ranglijst was het de nummer een tegen de nummer acht. Het laatste treffen van deze twee teams was in de bekercompetitie, waarbij de dames van Zeemacht aan het langste eind trokken.

Een mooi moment tijdens deze wedstrijd was het feit dat de zusjes Joyce en Bianca Kwast (foto) sinds lange tijd weer samen in een team konden spelen. Deze dames zijn met wat tussenpozen echte meiden van MSV Zeemacht.

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. Het thuisteam zette hoog druk, maar Zeemacht ging hier prima mee om. Zo goed zelfs dat met een mooie crosspass Romy Bakker de bal kon aannemen en goed weg wist te draaien en de 0-1 kon binnenschieten. Dit was voor Zeemacht na tien minuten een droomscenario. Sportstars liet zich met al hun ervaring niet van de wijs brengen en bleven hun eigen spel spelen. Zeemacht kwam onder druk te staan, maar mede door prima keeperswerk van Joy Berendsen en het feit dat het vizier van Sportstars niet helemaal op scherp stond, wist Zeemacht het lang vol te houden. Toch lukte het de thuisploeg de stand nog voor rust op gelijke hoogte te brengen.

Kort voor tijd
Coach Patrick Bachet had zijn team weer op scherp gezet tijdens de rust, maar aan het begin van de tweede helft bleef de druk van Sportstars onverminderd aanhouden. Doordat Zeemacht in deze periode verdedigend goed stond, kon Sportstars niet op voorsprong komen. Zeemacht kreeg een paar kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Beide teams werkten hard en je kon voelen dat er een winnaar uit deze wedstrijd zou komen. Het was het thuisteam dat vlak voor tijd de 2-1 binnen schoot, dit was tevens de eindstand.

Vrijdag 31 januari spelen de dames van het eerste team van Zeemacht uit in Grootebroek tegen Lutjebroek VR1.