Den Helder

Staking onderwijs: speciale flyer met ‘De Mannen van Meerwerf’

Advertentie:

Den Helder – De meeste scholen staken vandaag en morgen en uiteraard is dit ook in Den Helder het geval. Meerwerf pakt de beide dagen aan om extra reclame te maken voor het vak van leerkracht, want extra onderwijzers zijn hard nodig. De mannen van Meerwerf zijn op de foto gezet voor een speciale flyer die deze dagen wordt uitgedeeld.

Alle scholen van Meerwerf zijn gesloten, maar in tegenstelling tot de vorige staking, toen er een bijeenkomst werd gehouden waar alle leraren bij waren, bepalen de scholen de invulling van de dagen nu zelf. Sommige docenten gaan naar Amsterdam, andere willen in hun eigen omgeving vooral laten zien hoe leuk het werk van leraar toch nog is.

“Voor veel leraren is het een dilemma”, zegt Niels van Heijst, bestuurder van Meerwerf Basisscholen. “Aan de ene kant willen ze de zorgen onder de aandacht brengen, maar aan de andere kant bepalen ze daarmee ook het beeld dat het werk van leraar niet meer zo mooi is als het was.” Om die reden staan docenten van basisschool De Dijk vrijdag tussen 08.00 en 14.00 uur met een kraampje in winkelcentrum Schooten Plaza en delen ze flyers uit aan het winkelend publiek. Leraren van basisscholen De Kluft en ’t Tuselant vertellen in de middag aan leerlingen van Lyceum aan Zee over hun werk.

Tegelijkertijd grijpt Meerwerf het moment aan om mannen voor het onderwijs te werven: ze hebben eerder deze week alle mannelijke leraren op de foto gezet onder het motto “Be a man, be a teacher”. Een aantal van de mannen is donderdagochtend om 10.30 uur te gast op LOS radio in het programma “LOS Actueel”. Woensdagavond was een aantal leerkrachten uit Den Helder al te gast bij Jinek.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button