Den Helder

Vreedzaam protest in het Stadspark

Advertentie:

Den Helder – Waar elders protesten gepaard gingen met rellen, plunderen en ander onrust, daar werd zaterdagmiddag in alle rust een vreedzaam protest gehouden in het Stadspark aan het Julianaplein van Den Helder. Initiatiefneemster Alma Jongepier had opgeroepen gezellig koffie te komen drinken.

Natuurlijk geloven ze wel dat corona bestaat, maar waar ze moeite mee hebben zijn de getroffen maatregelen. “Het gaat te ver, vele mensen worden eenzaam en voelen zich opgesloten”, vertelt Dave Bruin. Ook met het buurthuis (De Kroft) waar hij vrijwilliger is, proberen ze vooral de oudere mensen in de buurt wat te helpen. “Maar ook jongeren hebben enorm veel last van de maatregelen. Als dit alles straks voorbij is breken gouden tijden aan voor psychiaters.”

Het protest in het park begon rond 14.00 uur. Koffie, thee en koek was meegenomen en wie zin had mocht aanschuiven. Het begon met een groepje van een man of tien, maar groeide langzaam tot een stuk of dertig. De politie kwam wel even kijken, maar zag dat het goed was. Jongepier had keurig vooraf melding gemaakt van de bijeenkomst en had een lijst van regels en voorwaarden ontvangen waar ze zich aan moeste houden. En dat deden ze. En zoals het bij een echt protest hoort, geen geweld, maar borden en spandoeken. Een vreedzaam protest tegen de coronamaatregelen, zo kan het dus ook!

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

8 reacties

 1. Dit is een mooi begin. We zagen mensen trouwens wel kijken van een afstand. Wie weet zijn ze er volgende week ook bij

 2. Ben het niet met ze eens, maar ben blij dat het een vreedzaam protest was. Zo kan het dus ook.

 3. allemaal leuk en aardig maar wat hebben ze als tegenbod? demonstreren tegen iets ok maar kom wel met oplossingen, we zitten nu eenmaal met een vervelend virus en we moeten denk ik er met z’n allen de schouders onder zetten om dit de kop in te drukken, vervelend of niet, wat is nu belangrijker, dat je gezellig met z’n allen kunt zijn en de helft van de groep 2 weken later omvalt of dat we nu even een jaartje afzien en dat we de meeste vrienden en familie overhouden……

 4. Of je er nou voor of tegen bent.We hebben in een democratie het recht op protesteren.
  Van dat recht mag en kan je gebruik maken.Daar horen zeker geen rellen en rottigheid bij.
  Gelukkig hebben deze personen het netjes gedaan en zo hoort het.Geen enkel probleem om op deze
  manier je stem te laten horen.

 5. Waarschijnlijk nog eenmaal koffiedrinken, dan is de avondklok weer voorbij.

 6. Als dit al een protest wordt genoemd, geloof ik dat de zorgen omtrent Corona niet helemaal het probleem zijn..

Wellicht ook interessant

Back to top button