Den HelderVideo

3D-kunst siert Keizersbrug (video)

Advertentie:

Den Helder – Genoeg voorbijgangers hebben het waarschijnlijk al gezien; al een aantal dagen wordt er op de Keizersbrug tegenover School 7 hard gewerkt aan een nieuw 3D straatkunstwerk. Kunstenares Naomi Haverland uit de Amerikaanse staat Colorado is door Citymarketing uitgenodigd om de brug een fleurig tintje te geven voorafgaand aan Sail Den Helder. De bezoekers van het evenement lopen namelijk vanuit de binnenstad via de brug naar Willemsoord, en de schildering moet dan ook aansluiten bij dat thema. Mediapartner NH Nieuws nam op dinsdag een kijkje bij de brug, waar Haverland nog druk in de weer was.

Woensdag wordt de laatste hand aan de tekening gelegd. Wat het precies gaat worden moet nog een verrassing blijven, maar het is al wel duidelijk dat walrus Freyja, die nog wel eens in de haven te vinden was, een prominent plekje heeft gekregen. “Ik mag nog niet alles verklappen”, vertelt Christiaan Verhoef van Citymarketing, “maar het wordt een hele nautische tekening die perfect aansluit op Sail Den Helder”. De voorbijgangers zijn in ieder geval al erg nieuwsgierig. “Ik kijk met verwondering toe. Voor ons is het abracadabra. Het is jammer dat er maar een is, ze hadden er nog meer moeten doen.”

 

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

1 reactie

  1. Nou, moet eerlijk zeggen dat ik dit de minst mooie en minst leuke 3-D tekening vind tot nu toe. Jammer maar helaas. Vind het ontwerp ook niet echt bij Den Helder passen. Maar goed, dit is mijn bescheiden mening. Ben erg benieuwd naar de mening van anderen.

Wellicht ook interessant

Back to top button