Den Helder

Bewoners vooroorlogs Oud Den Helder gezocht

Advertentie:

Den Helder – Stichting ‘Oud’ Oud Den Helder is op zoek naar bewoners die voor de afbraak na de Tweede Wereldoorlog in Oud Den Helder hebben gewoond. De stichting is afgelopen jaar opgericht en heeft mede als doel het reconstrueren van het vooroorlogse straatbeeld in de openbare ruimte.

Een tweede doel is het onderzoeken van de mogelijkheid om de wijk gaandeweg iets van het oude straatbeeld terug te geven. Tenslotte is het verzamelen en veilig stellen van de kennis die nog beschikbaar is over het gebied een prioriteit. Dat zijn bijvoorbeeld foto’s en geschreven bronnen, maar kunnen ook verhalen en ooggetuigenverslagen zijn van mensen die voor en tijdens de oorlog in de buurt hebben gewoond.

Ooggetuigenverslagen
De stichting is nu dringend op zoek naar ooggetuigenverslagen van bewoners die in het Oud Den Helder van voor de oorlog hebben gewoond. Die zich kunnen herinneren wie er woonden en waar zij woonden. Waar de winkels waren, hoe de onderlinge verhoudingen waren, hoe de buurtbewoners leefden met elkaar en hoe de feestdagen werden gevierd.

De stichting wil deze bewoners graag spreken en interviewen, zodat de verhalen van toen blijven bestaan voor de toekomst. Bewoners van toen die een stukje van de geschiedenis van Oud Den Helder willen vertellen kunnen contact opnemen met de secretaris van de Stichting ‘Oud’ Oud Den Helder. Hij is bereikbaar via e-mail: jg.kikkert@quicknet.nl of telefonisch via 0614720202.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button