Texel

Eerste zeepaardje opgevangen bij Ecomare

Texel – Ecomare heeft een aangespoeld zeepaardje opgenomen in de winteropvang. Het visje, dat zondag aanspoelde bij paal 17, wordt in het zeeaquarium verzorgd tot de watertemperatuur in de Noordzee weer voldoende is gestegen. Momenteel is het zeewater nog te koud voor zeepaardjes.

De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat levende zeepaardjes op het strand worden aangetroffen. Het zijn tot nu toe steeds kortsnuitzeepaardjes, de meest voorkomende soort zeepaardjes in de Noordzee. Zeepaardjes trekken als het kouder wordt naar diepere, warmere delen in de zee. Als de waterdieren in water van minder dan negen graden komen, raken ze onderkoeld. Bij harde wind kunnen ze dan op drift raken en aanspoelen.

Ecomare en Diergaarde Blijdorp hebben een ontheffing voor het opvangen van zeepaardjes. Een nog levend, onderkoeld zeepaardje kan dus naar een van beide opvangplekken worden gebracht. Het visje wordt dan langzaam opgewarmd en krijgt een plekje in een geschikt aquarium, met wier om zich aan vast te houden. Het zondag aangespoelde zeepaardje is in het zeeaquarium van Ecomare te bekijken. Naar verwachting zal het dier half mei weer terugkeren naar zee.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button