Hollands Kroon

Geluidsset van Octavia naar Op de Elft via Hollands Kroonse Uitdaging

Hollands Kroon – Kindcentrum Op de Elft heeft via de Hollands Kroonse Uitdaging een geluidsset ontvangen. Deze werd beschikbaar gesteld door Koorvereniging Octavia, dat vorig jaar moest opheffen. Petra Rotgans, bekend van onder andere Rock en Retro en The Rootz, wist dat ze op Op de Elft in Hippolytushoef wel wat geluid konden gebruiken.

De tegenprestatie voor de geluidsset was een optreden voor ouderen. “Die tegenprestatie weet ik samen met de kinderen ook wel in te vullen”, vertelt Rotgans. Ze reageerde daarom op persoonlijke titel op de aanbieding van Octavia. Uit de vele reacties op dit aanbod werd deze gekozen. Vooral omdat de set nu binnen het onderwijs gebruikt gaat worden. Tineke Hoekstra, secretaris van Octavia, is tevreden: “Het bestuur van het koor is heel blij dat de geluidsset een goede bestemming heeft. Kinderen hebben de toekomst in de muziek.”

De leerkrachten werden op deze wijze verrast met de gift. Rond de Paasdagen volgt er een optreden van de kinderen in het Ulkediep of Hof van Wieringen, de locaties van Woonzorggroep Samen in Hippolytushoef. Deze match kwam tot stand via het vraag en aanbod-platform van de Hollands Kroonse Uitdaging.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button