Den HelderSchagen

NH Connect en Vonk trappen af met een unieke samenwerking

Advertentie:

Regio Noordkop – NH Connect en Vonk bieden sinds kort op een toegankelijke manier modulair mbo-onderwijs aan om zo meer maatwerk te leveren. Eén van de participatiebedrijven van NH Connect is Pro Groen in de regio Den Helder tot Schagen.

In de afgelopen 2,5 jaar zijn trajecten opgetuigd en bijgeschaafd en bestaand onderwijs in modules opgeknipt voor een meest optimale vorm van onderwijs in de praktijk. Er is alles aan gedaan om modulair onderwijs, wettelijke beroepsvereisten en andere groen-gerelateerde cursussen te geven op locatie. Bij modulair opleiden is de lesstof in diverse modules opgedeeld. Studenten die al bepaalde kennis en vaardigheden bezitten, kunnen modules overslaan en de opleiding versneld doorlopen.

Voor iedereen toegankelijk
Door het mbo-onderwijs meer modulair in te richten maakt Vonk het onderwijs flexibeler en toegankelijker voor alle doelgroepen. Vonk en NH Connect hebben samen voor deelnemers van de participatiebedrijven specifieke maatwerktrajecten opgezet. Binnenkort starten de kandidaten met de modulaire opleiding Tuin, Park en Landschap (niveau 1/2/3). Hiermee is het mogelijk dat iedereen een mbo-certificaat, praktijkverklaring, mbo-verklaring of diploma kan behalen. In maart 2023 worden 275 praktijkverklaringen aan de eerste kandidaten uitgereikt.

Het complete onderwijsaanbod van Vonk past heel goed bij de vraag van de vijf ontwikkelbedrijven die samen NH Connect vormen. Het bleek alleen niet altijd haalbaar voor de deelnemers van de participatiebedrijven om een diploma te behalen. Dat was aanleiding voor NH Connect en Vonk om in 2,5 jaar toe te werken naar de meest optimale vorm van het aanbod, zodat ‘leren in het Groen’ met alles wat daarbij komt kijken voor iedereen toegankelijk is.

Praktijkverklaring
Vonk zet op allerlei manieren in op een Leven Lang Ontwikkelen (LLO); de praktijkverklaring valt hier ook onder en is een voorbeeld van de derde leerweg. De cursussen vullen zij aan tot een heel werkproces, zodat zij een praktijkverklaring op mbo-niveau af kunnen geven aan de deelnemers. Deze verklaring kan een vrijstelling geven wanneer de deelnemer eventueel verder leert én het versterkt de positie op de arbeidsmarkt.

Vonk is de nieuwe naam na de fusie van het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland. NH Connect bestaat uit vijf participatie (ontwikkel) bedrijven:

Pro Groen (van Schagen tot Den Helder)
RegioGroen (Alkmaar en omgeving)
Werkom (Zaanstad, Purmerend)
WerkSaam (Hoorn, WestFriesland)
IJmond Werkt (Beverwijk, Velsen, Heemskerk)

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button