Uitgaan

Parisiennes herken je aan hun benen

Den Helder – Andy Arnts vertoont vrijdag 10 februari zijn voorstelling “Parisiennes herken je aan hun benen”. Het zijn komische, curieuze en meeslepende momenten samen in één boeiend programma.

De show wordt georganiseerd door de Alliance Française Den Helder. De conférence vindt plaats om 19.45 uur in Triade, Middenweg 2, Den Helder. De entree voor leden en cursisten is gratis en voor de bezoekers kost het € 8,00.

Aan de hand van zijn nieuwe verhalenbundel maakt het publiek met Andy Arnts een kleine tour de France. Zo ontmoeten ze Labelle Otero, de temperamentvolle courtisane die als variété danseres furore maakte in Parijs en daar tal van prinsen, vorsten en andere rijke heren het hoofd op hol bracht.

Naast Parijse dames passeren andere bijzondere personages de revue. Zoals Ferdinand Cheval, de legendarische dorpspostbode die dertig jaar bouwde aan zijn exotische Palais Idéal, dat inmiddels tot nationaal monument is verheven. Herkenbaar voor iedereen die weleens in Frankrijk is geweest, is verder het hilarische relaas van kapper Charles, die ‘haarfijn’ uitlegt waarom Nederlanders nooit vloeiend Frans zullen spreken. Alle verhalen worden rijkelijk geïllustreerd met beeld- en filmmateriaal.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button