Hollands Kroon

Corona treft ook Pinksterkermis

‘T Veld – De 92e editie van de Pinksterfeesten in ’t Veld is afgeblazen als gevolg van de maatregelen, die de regering heeft genomen ter bestrijding van het Coronavirus.

Al enkele weken was er onzekerheid over het wel of niet plaats kunnen laten vinden van de jaarlijkse kermis, als onderdeel van de Pinksterfeesten. Nu de regering heeft besloten dat alle evenementen tot 1 juni 2020 worden afgelast, is ook het besluit gevallen om de Pinksterfeesten niet door te laten gaan.

Sven Baas, voorzitter van het Pinkstercomité geeft aan dat dit betekent dat er tijdens het Pinksterweekend geen kermis staat op het plein bij de Martinuskerk. Zij vinden het als organisatie echt ontzettend jammer, maar kunnen zich tegelijkertijd helemaal vinden in de maatregelen van de overheid. Gezondheid staat voorop.

Echter, in deze tijd, waarin iedereen letterlijk fysieke afstand van elkaar moet nemen, is het gevoel van saamhorigheid juist heel belangrijk. In dat licht bekijkt het Pinkstercomité de komende weken de mogelijkheid om bepaalde onderdelen van het kermisprogramma als losse activiteiten te organiseren. Het Pinkstercomité volgt de berichtgeving rondom het Coronavirus op de voet en als er mogelijkheden ontstaan, die natuurlijk geheel binnen de kaders van de wet- en regelgeving liggen, dan is het Pinkstercomité zeer bereid de krachten te bundelen om toch iets voor het dorp te kunnen betekenen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button