Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Ondersteuning voor familieleden corona-patiënten

Regio – Woonzorggroep Samen heeft de afgelopen dagen, samen met diverse andere partners, een speciale corona-unit in Molenweid, Wieringerwaard ingericht. Corona-patiënten kunnen nu worden overgebracht.

MEE & De Wering West-Friesland heeft voor familieleden en andere naasten, sociaal werkers en ouderenadviseurs beschikbaar die individuele ondersteuning bieden. Ze helpen bij het omgaan met problemen en het beantwoorden van vragen, maar kunnen ook bemiddelen waar nodig, ook kunnen zij het netwerk betrekken, als dat beschikbaar is. Daarnaast kunnen ook mantelzorgers, die nu dubbele lasten en zorgen ervaren, terecht bij MEE & De Wering. De belasting is voor hen extra groot en het delen van die zorgen, kan al een verlichting zijn.

MEE & De Wering heeft in heel Noord-Holland ervaren, gespecialiseerde professionals klaarstaan. Zij werken intensief met elkaar en met zorginstellingen samen. Zij weten waar en welke verdere hulp en ondersteuning kan worden geboden. Iedereen die een (ernstig) zieke naaste in zijn omgeving heeft en die daar ondersteuning bij nodig heeft, kan elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur bellen met 088-00 75 000. De geboden ondersteuning wordt uiteraard verleend in overeenstemming met de RIVM-richtlijnen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button