Hollands Kroon

Ouderen en minder validen toch in beweging

Hollands Kroon – In deze tijd worden mensen sterk beperkt in de beweegmogelijkheden. En dat terwijl het juist zo belangrijk is voor ouderen en mensen die wat minder valide zijn, om te blijven bewegen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat er bepaalde stoffen in ons lichaam worden aangemaakt als we goed blijven bewegen. Marloes Snip: “Daardoor gaan we beter in ons vel zitten. Daarnaast stimuleert beweging onze hersenen, wat weer zorgt voor een goede mentale gezondheid. In deze tijden belangrijker dan ooit.”

Daarom heeft Team Sportservice ‘Thuis in beweging voor ouderen’ ontworpen. Ze hebben een veelzijdig programma waarin ze meerdere niveaus aanbieden zodat iedereen mee kan doen. Zo is er een speciaal aanbod voor mensen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van een rollator. “We proberen waar mogelijk alle oefeningen te verduidelijken met video-instructies. Dat maakt het nog inzichtelijker voor de deelnemers.” Aldus Marloes Snip.

‘Thuis in beweging voor ouderen’ is te zien op het YouTube-kanaal van Team Sportservice https://www.youtube.com/channel/UCbr90JOwjYHFdOqk3gG2IWw

Toon meer

Babette van Tongeren

Dit bericht is geplaatst door Babette van Tongeren. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Babette richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via babette@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button