Defensie

Zr.Ms. Dolfijn breekt reis af vanwege corona

Advertentie:

Den Helder – Onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn breekt zijn reis nabij Schotland af, omdat een aantal van de 58 bemanningsleden het COVID-19-virus heeft of had. Zondag zijn 15 militairen met milde griepverschijnselen getest om vast te stellen of zij als gevolg van het virus antistoffen hebben aangemaakt. Dat bleek het geval.

De onderzeeboot vaart momenteel van Schotland naar Den Helder en komt daar eind deze week aan. Dat is 2 weken eerder dan verwacht. De bemanning gaat in quarantaine om verdere besmetting te voorkomen.

Binnen 48 uur moet nader onderzoek uitwijzen of de militairen die zijn getest het virus nog steeds hebben. Gisteren was er 1 persoon met koorts en hoestklachten. Eerder vertoonden andere bemanningsleden ook dergelijke verschijnselen.

De militairen maken het verder goed. De bemanning is er rustig onder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button