Den HelderSportTexel

Zwemtocht Den Helder-Texel 2020 gaat niet door

Den Helder – Stichting Be Tough, organisator van de benefiet zwemtocht Den Helder-Texel, heeft besloten het evenement dit jaar geen doorgang te laten vinden. Het evenement stond gepland voor zaterdag 20 juni en wordt nu doorgeschoven naar een nog te bepalen datum in 2021.

Vanwege alle maatregelen die komende maanden van kracht zijn rond het tegengaan van verspreiding van COVID-19, zijn de meeste deelnemers niet in staat zich op een goede manier voor te bereiden op de zwemtocht. Zo zijn de meeste zwembaden, welke essentieel zijn voor de trainingen, gesloten. Daarbij is het in deze tijd ook lastig om fondsen te werven om zo het minimaal benodigde sponsorbedrag per deelnemer op te halen. Tot slot is de beschikbaarheid van alle noodzakelijke vrijwilligers om de veiligheid tijdens het evenement te kunnen garanderen onzeker.

Deelnemers die zich hebben ingeschreven worden automatisch overgezet als deelnemer in 2021. Hun tot nu toe opgehaalde sponsorgeld blijft ook staan voor die editie. Indien deelnemers niet kunnen deelnemen in 2021 zal het door hen opgehaalde sponsorgeld gedoneerd worden aan de stichting Spieren voor Spieren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button