Politiek

Deel fracties ziet geen heil in evenementencoördinator voor Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Het uitvoeringsprogramma van het Helders Perspectief liep tot eind 2023 en dus heeft de organisatie samen met het college het Helders Perspectief 2.0 opgesteld. Dat nieuwe uitvoeringsprogramma, voor 2024 tot 2027, moet door de gemeenteraad van Den Helder worden vastgesteld. De raadscommissie bestuur en middelen besprak maandagavond of het voorstel besluitrijp is en of er aanpassingen gewenst zijn.

Onderdeel van het voorgestelde uitvoeringsprogramma is het aanstellen van een evenementencoördinator voor 0,5 fte, maar een deel van de Helderse fracties vindt niet dat Den Helder op dit moment een evenementencoördinator nodig heeft. Volgens D66 is deze nieuwe functie overbodig, omdat Citymarketing dit al “geweldig” regelt. Ook de fractie van GroenLinks vroeg zich af wat de meerwaarde van een evenementencoördinator is.

Wethouder Fotigui Camara legde de commissieleden uit waarom het college deze coördinator wil aanstellen. “We hebben heel veel evenementen en veel wordt georganiseerd door vrijwilligers. Er komt steeds meer verantwoordelijkheid bij hen te liggen, waardoor zij bijna niet meer in staat zijn dat te organiseren en dus verdwijnen veel evenementen. Daarom is het nodig dat wij dit coördineren.”

Uitbreiding 0,5 fte nodig?
De wethouder wist de kritische partijen echter niet te overtuigen. “We zien toch het nut en de noodzaak van een evenementencoördinator niet”, zei Marja Timmers (GroenLinks). Ook de Stadspartij is geen voorstander van een uitbreiding van 0,5 fte. Fractievoorzitter Harrie van Dongen benadrukte dat het ook een tijd van bezuinigen is. “Hoe kan ik aan mensen uitleggen dat we sterk bezuinigen op cultuur en toch gaan uitbreiden op het Helders Perspectief?”

Michel Pastoor vroeg zich af of de evenementencoördinator niet uit de eigen organisatie kan komen, in plaats van een nieuwe ambtenaar daarvoor aan te stellen. Ook Mosk (D66) wilde weten waar deze ambtenaar/evenementencoördinator gepositioneerd gaat worden: bij het Helders Perspectief of de gemeente Den Helder. “Dat is nog de vraag”, reageerde wethouder Camara. De commissieleden hebben het Helders Perspectief 2.0 als bespreekpunt doorgeleid naar de gemeenteraad.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button