Hollands KroonVideo

Het mysterie van de Heidense kapel (video)

Stroe – Op het eerste oog lijkt het een vreedzaam en rustig kerkhof, maar schijn lijkt te bedriegen, want enkele dagen geleden is iets heel vreemds gebeurd bij het kapelletje. De deuren van de Heidense kapel zijn door onbekenden geheel grijs geschilderd. Netjes en strak, dat wel, maar de verf die is gebruikt hoort niet op zo’n deur.

Bestuurslid Rob Holtjer kreeg zaterdagmorgen een telefoontje met de mededeling dat er verf op de kapel was gesmeerd. “Ik ging met lood in de schoenen heen, want je weet nooit wat je kunt aantreffen. Het bleek dat de twee deuren in de grijze grondverf waren gezet. Niet de bedoeling, want er is hiervoor nooit opdracht gegeven.”

De schilder die de deuren heeft geverfd handelde, zoals hij vertelde, in opdracht van Hollands Kroon. Hij zou de deuren gaan voorzien van nog twee lagen verf. Er is contact geweest met Noortje Slot van Hollands Kroon en zij vertelde dat er geen opdracht vanuit de gemeente is uitgegaan voor schilderwerk aan de kapel op Stroe.

Het blijft dus nog even een mysterie wie nu de opdracht heeft gegeven. Het bestuur zit nu wel met een groot probleem, want de verf die er nu op zit krijg je er nooit meer goed af. Een oplossing zou zijn twee geheel nieuwe deuren, maar dit gaat dan weer behoorlijk in de papieren lopen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button