Sport

Landelijke tafeltenniscompetitie wordt niet hervat

Advertentie:

Den Helder – “Heel jammer, maar het was te verwachten.” Zo reageert Ana Gogorita, kopvrouw van het tafeltennisteam van Dozy Den Helder, op het nieuws dat de landelijke competitie definitief geschrapt is.

De najaarscompetitie was in eerste instantie uitgesteld tot dit voorjaar, waarna hopelijk ook nog ruimte was voor een voorjaarscompetitie. Van beiden is echter geen sprake, zoveel is inmiddels wel duidelijk. “Het is duidelijk dat zeker tot 20 april beoefening van binnensport niet toegestaan is. We verwachten dat wanneer binnensport weer mogelijk is, dit in eerste instantie alleen op beperkte schaal en in verenigingsverband zal zijn. Wanneer het spelen van wedstrijden weer mogelijk is, is op dit moment niet te zeggen”, meldt de Nederlandse Tafeltennisbond.

  1. Het Hoofdbestuur van de bond heeft besloten:
    1. De najaarscompetitie 2020, zowel landelijk als in de afdeling, niet in het voorjaar van 2021 uit te spelen. Er zal ook geen voorjaarscompetitie 2021 starten.
    2. De eerstvolgende competitie zal derhalve de najaarscompetitie 2021 zijn. “We zijn optimistisch dat dit mogelijk moet zijn. Dit wordt een volledige nieuwe competitie.”
    3. In de periode tot de start van de najaarscompetitie kan een afdeling, indien de voorschriften van de overheden dit toelaten, ervoor kiezen om andere wedstrijdvormen zoals bijvoorbeeld toernooien en/of uitwisselingen te organiseren.

De bond hoopt dat vanaf september weer volgens een normaal wedstrijdrooster kan worden gespeeld.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button