Den HelderVideo

Nieuwe brug voor Fort Kijkduin (video)

Huisduinen – Een bijzonder gezicht dinsdagochtend bij Fort Kijkduin in Huisduinen. De brug, die al sinds 1996 toegang verschafte voor bezoekers, werd vervangen door een nieuwe.

Het oude Fort, ooit in 1811 in opdracht van Napoleon Bonaparte gebouwd, is toe aan een flinke opknapbeurt. In 2014 werd de droge gracht rondom het Fort al aangepakt. De afgelopen weken is hard gewerkt aan het opknappen van het plein en het vervangen van de brug. Wie het Fort ooit heeft bezocht weet wellicht nog wel hoe het plein eruit zag, een groot vlak vol kleine tegeltjes. Een doorn in het oog van de werknemers en bezoekers. Dat is nu verleden tijd. De tegeltjes hebben plaatsgemaakt voor een plein vol klinkertjes.

Niet alleen het plein en de brug zijn vernieuwd. Ook is in het museum een nieuwe expositie te zien. “Je ervaart hoe het er aan toe ging bij de Slag bij Groote Keeten en je waant je onderdeel van het Engelse leger dat de Bataafse Republiek binnenviel in 1799”, vertelt bedrijfsleider Sanne Koene. “Ook kun je mee wandelen met Napoleon en ontdek je hoe Fort Kijkduin door de jaren heen is veranderd.”

De trotse werknemers van het Fort kunnen niet wachten om weer bezoekers te mogen ontvangen en kijken daar enorm naar uit.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Zij is woonachtig in Den Helder en bereikbaar via lesley@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button