Hollands KroonJeugdVideo

Jacen uit Anna Paulowna bedenkt naam nieuwe fietspad bij De Ontmoeting (video)

Anna Paulowna – Het gebied rondom MFA De Ontmoeting krijgt onder meer een nieuw fietspad en de gemeente Hollands Kroon schreef een prijsvraag uit onder de leerlingen van De Meerpaal en De Sluis om een naam voor het fietspad te bedenken. Uit de inzendingen kwam die van Jacen uit groep 8 van de Meerpaal naar boven als winnaar. De leerling kreeg een waardebon van €500 voor een nieuwe fiets.

De prijs is nog voor de oplevering van het fietspad medio oktober uitgereikt omdat veel deelnemers van de prijsvraag volgend jaar naar de middelbare school gaan. Jacen vond de naam ‘Het Schoolfietspad’ een goede benaming, omdat die precies de situatie omschrijft. “Er zijn twee scholen en het fietspad komt eigenlijk om het schoolplein heen, dus ik vond het wel een goed idee”, vertelt Jacen. Hij heeft voorlopig nog geen nieuwe fiets nodig, dus hij moet nog even kijken wat hij met de cheque gaat doen.

De herinrichting van het gebied rondom het gemeentehuis is een voorbeeld van het gemeentebeleid om bij werkzaamheden (in dit geval moest het riool worden vernieuwd) in samenspraak met de omgeving te kijken wat er nog meer aangepakt kan worden. “Verkeersveiligheid voor de schoolkinderen en groen”, benoemt Wethouder Theo Groot de thema’s die uit het overleg naar voren kwamen. Pietro Dikmoet is projectleider bij de gemeente en vertelt over de vorderingen van de werkzaamheden: “Het fietspad is naar aanleiding van de input van de omgeving bedacht, ook komt er een ’tiny forest’, een groene wal en een wadi om overtollig regenwater op natuurlijk wijze af te voeren”.

De werkzaamheden duren nog tot medio oktober.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button