Sport

Kick-off OldStars walking korfball

Adverentie

Wieringerwerf – Korfbalvereniging Vido gaat starten met OldStars walking korfball. Woensdagochtend 6 april van 10.00 tot 12.00 uur is de kick-off op het korfbalveld aan de Dr. Tamsmalaan (tegenover sporthal de Zuiderzeehal). Dit evenement wordt samen georganiseerd met Team Sportservice Schagen, het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) en het Nationaal Ouderenfonds.

Het is de eerste bijeenkomst waarbij kennis gemaakt kan worden met Oldstars walking korfball. Na deze feestelijke kick-off wordt wekelijks op de woensdagochtend een training aangeboden. Met OldStars walking korfball biedt Vido een aangepaste spelvorm voor korfbal op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten. Daarnaast is het een mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Bij OldStars walking korfball bestaat de training uit een warming up en verschillende beweegvormen aangepast op 55-plussers. Op deze manier wordt er gekorfbald en wordt tegelijkertijd gewerkt aan een betere balans en conditie. De belangrijkste aanpassingen ten opzichte van het reguliere korfballen zijn het niet rennen, de grootte van het veld is aangepast en onder andere schieten mag altijd en niet springen bij het schieten. Maar door het ervaren en het te doen wordt alles nog meer duidelijk.

De kennismaking
Tijdens deze kick-off wordt kennis gemaakt met OldStars walking korfball. Er is een praktijkgedeelte in de vorm van een demonstratie, waaraan deelgenomen kan worden. De trainingen worden gegeven aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM). Na afloop van de eerste activiteit is er een gezellige gezamenlijke afsluiting.

Om 10:00 uur is er inloop met koffie en thee. Om 10:15 uur wordt een welkomstwoord gehouden door de secretaris van Vido Marian Gouwenberg, daarna is om half elf een training en wordt de kick-off afgesloten om 11:30 uur. Deelname is kosteloos, sportoutfit en sportschoeisel meenemen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button