Den Helder

Zomer naar groot Stadsdichtersgala in Gouda

Den Helder – 32 Stadsdichters strijden binnenkort om de Grote Prijs van Gouda. Een van hen is de Helderse stadsdichter Yanaika Zomer.

Op 15 mei is het zo ver. De deuren van de Goudse Schouwburg gaan wagenwijd open voor de poëzie. Na de eerste twee edities in 2018 en 2019 treed nu een recordaantal van 32 (oud-)stads- en dorpsdichters in het strijdperk om de Grote Prijs van Gouda, tijdens het Stasdichtersgala. Dit gala is de grootste stadsdichterswedstrijd van het land en de grootste live-bijeenkomst van stadsdichters in de afgelopen jaren. De grootste editie ook van het gala: 32 deelnemers van heide en verre. En dat terwijl Gouda ook in deze maanden nog het 750-jarig bestaan uitgebreid viert.

De voorrondes, met elke zestien dichters, beginnen in de middag, vanaf 15.00 uur, in de Kleine Zaal en de Gouden Zaal van de Schouwburg. Om 19.00 uur begint de halve finale met tien deelnemers, en later volgt de finale met drie deelnemers. Daarna volgt de spannende ontknoping: wie mag zich de beste stadsdichter van het land noemen? Yanaika Zomer: “Op 15 mei zal ik Den Helder vertegenwoordigen op het Groot Stadsdichtersgala in Gouda. Heel spannend. Geen idee of ik een kans maak op een prijs, maar ik vind het het erg leuk dat ik daar in de schouwburg mag staan.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button