Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon lanceert Dorpsgids

Advertentie:

Hollands Kroon – Gemeente Hollands Kroon heeft haar nieuwe Dorpsgids gepubliceerd. De gids komt voort uit de wens om nieuwe inwoners meer wegwijs te maken in de gemeente. Zo kunnen zij in één oogopslag vinden waar de winkels, huisarts, bibliotheek en andere voorzieningen zijn gevestigd.

Via participatieplatform DenkMee werden de inwoners van de gemeente gevraagd om mee te denken bij het maken van de gids. Zo konden zij een beschrijving van hun dorp delen en stuurden ze hun mooiste foto’s van hun dorp in. Elk dorp heeft nu een mooie en kenmerkende foto in de gids staan. Ook staat er een introductie met een stukje geschiedenis van het dorp en wat er te doen en beleven is. De Dorpsgids is te vinden via deze link.

Al het moois in Hollands Kroon paste niet in een papieren gids. Daarom heeft de gemeente ook een interactieve online gids gemaakt. In deze Digitale Dorpsgids zijn in één keer alle voorzieningen op een kaart van de gemeente te zien, zodat inwoners precies weten wat er in de buurt te vinden is. Naast de voorzieningen uit de Dorpsgids zijn daar ook alle sportlocaties in de gemeente te vinden. Ook een overzicht van de monumenten, kinderdagverblijven, scholen en buitenschoolse opvanglocaties zijn daar te vinden.

Uitreiking Dorpsgids aan nieuwe inwoner.

Aanvragen papieren Dorpsgids
Naast de digitale versie is het mogelijk een papieren versie van de Dorpsgids te krijgen. Dit kan via het aanvraagformulier op de website van gemeente Hollands Kroon. Per adres kan één Dorpsgids worden aangevraagd.

Verder ligt er op de Hollands Kroonmobiel een stapel gidsjes klaar of kunnen inwoners bij de dichtstbijzijnde IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) een exemplaar ophalen. De data en locaties van de Hollands Kroonmobiel zijn op de website van gemeente Hollands Kroon te vinden. Ook de locaties en openingstijden van de dichtstbijzijnde IDO’s zijn terug te vinden op de gemeentelijke website.

Vragen en suggesties
Vragen en opmerkingen over de inhoud van de (Digitale) Dorpsgids kunnen per mail worden gestuurd naar joostdevries@hollandskroon.nl of telefonisch via 088-3215000.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button