Den HelderJeugd

De Kleine Reiziger en De Lichtlijn gezamenlijk verder als integraal kindcentrum

Advertentie:

Den Helder – Christelijke basisschool De Lichtlijn en christelijke peuteropvang & bso De Kleine Reiziger gaan officieel verder als integraal kindcentrum onder de naam IKC De Lichtlijn. De Kleine Reiziger zit al sinds 2014 inpandig bij basisschool De Lichtlijn.

De Kleine Reiziger verzorgt het voor- en naschoolse aanbod. De Lichtlijn zorgt voor het onderwijs. Beide werken vanuit het christelijke geloof en hanteren een gelijk kindbeeld. Zo sluit de visie en de identiteit van beide organisatie nauw bij elkaar aan. “Door de jaren heen zijn we steeds dichter naar elkaar toegegroeid en al langere tijd was er het verlangen om de samenwerking kracht bij te zetten door het vormen van een IKC”, aldus Sebastiaan Pavlotzky, houder van De Kleine Reiziger. Er wordt al veel samengewerkt op het gebied van de doorgaande lijn. Thema’s worden op elkaar afgestemd en er worden gezamenlijke activiteiten ondernomen.

IKC De Lichtlijn is volop in ontwikkeling. Kinderen bij De Lichtlijn ontvangen opvang en onderwijs met de Bijbel als basis. Het geven van liefde en vertrouwen is onmisbaar in alles wat gedaan wordt. Met vernieuwend, eigentijds onderwijs en opvang worden jonge kinderen klaargestoomd voor de toekomst. De komende jaren staat een vernieuwbouw in de planning en wordt er druk gewerkt aan de vormgeving van gebouw, zodat het optimaal kansen biedt voor de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar.

Onderwijs
Op IKC De Lichtlijn kunnen kinderen zichzelf en God & het leven ontdekken. Met de pijlers: kindgericht, samen zorgen, zelfredzaamheid, (media)wijs en taalontwikkeling krijgen de kinderen een stevig fundament voor de toekomst. Met moderne tools, zoals Chromebook en tablets wordt groepsdoorbrekend gewerkt. Er wordt een onderzoekende en een positief kritische houding gestimuleerd, zodat kinderen op hun eigen tempo steeds meer ontdekken over zichzelf en de wereld om hen heen. Hierbij wordt naar elkaar omgezien en wordt iedereen gerespecteerd. Ook anderstalige kinderen krijgen bij De Lichtlijn optimale kansen om zich binnen de Nederlandse maatschappij te kunnen ontwikkelen door stevig verankerd NT2 onderwijs.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button