Hollands Kroon

Drie kotters van één familie naar de sloop

Advertentie:

Den Oever – Door de perikelen rond de visserij gaan inmiddels al drie kotters van familie De Visser naar de sloop. In de haven van Den Oever ligt momenteel nog de WR18 van Arie de Visser. Dat is geen fraaie kotter meer, want er zijn al verschillende bruikbare onderdelen afgesloopt.

Door allerlei regelgevingen was het niet meer rendabel om te gaan vissen en daarom is gekozen voor sanering. Dat betekent dat kotter WR18 eerdaags naar de sloop gaat. Niet alleen Arie is getroffen, ook zijn broers Jan (WR17) en Kees (WR19) hebben eerder voor sanering gekozen. Ook deze kotters zijn of worden gesloopt. Een trieste tijd dus voor deze echte vissersfamilie uit Den Oever. Familie de Visser hoeft het varen niet helemaal vaarwel te zeggen, want alle drie de broers zijn nu werkzaam als schipper bij de GVB veerponten in Amsterdam.

Op de Oeverse haven is het vissen momenteel een beladen onderwerp. Het is de vraag of er nog toekomst is voor de visserij, aangezien het eind nog niet in zicht is wat betreft de regelgeving in de visserij.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button