Den HelderSport

Megarecord: kitesurftocht Hoek tot Helder in 1 minuut uitverkocht

Advertentie:

Den Helder – De kaarten voor de iconische kitesurftocht Hoek tot Helder 2023 zijn in een recordtijd verkocht. De inschrijving startte donderdag om 12:00 uur en om 12:01 was het maximum aantal deelnemers al bereikt. “Dit is echt ongelofelijk”, zegt de nog beduusde organisator en bedenker van het evenement Martijn van Dijk van Kite 4 Charity. Deelnemers aan dit unieke sportevenement in de wereld halen geld op voor de Hartstichting.

Van Dijk verwachtte weer veel belangstelling voor Hoek tot Helder, maar dit record van 1 minuut is volgens hem boven alle verwachting. “Ik wist niet wat ik meemaakte! Als dit een voorbode is voor deze zesde editie kunnen we de lat weer hoger leggen”, aldus Van Dijk die deelnemers uit de hele wereld het felbegeerde ticket zag bemachtigen. “Italië, Noorwegen en zelfs vanuit de Verenigde Arabische Emiraten.”

Vorig jaar verbrak Hoek tot Helder ook al records. Het evenement was toen in 12 minuten uitverkocht. Ook was het spannend of de weersomstandigheden goed genoeg waren om de tocht nog voor de uiterste mogelijke datum van 6 november door te laten gaan. Het lukte op het nippertje op 2 november. Als klap op de vuurpijl werd er voor de Hartstichting een recordbedrag van 650.000 euro opgehaald. Van Dijk: “We gaan alles op alles zetten om ook ook dit record weer te verbreken.”

Baanbrekend onderzoek
Volgens directeur Hans Snijder van de Hartstichting is Hoek tot Helder één van de belangrijkste evenementen voor de Hartstichting. “Het is op voorhand al het meest opwindende event van de Hartstichting”, aldus Snijder. “Hulde aan al die deelnemers die deze ongelooflijk zware tocht aandurven. Dankzij hun prestatie kunnen we als Hartstichting een grote slag maken om baanbrekend onderzoek te financieren om hart- en vaatziekten sneller en beter te behandelen.”

Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld die in één dag wordt afgelegd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit de hele wereld.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button