Sport

Motorcrosser Michel Hoenson maakt zich op voor nieuw seizoen

Advertentie:

Anna Paulowna – Vorig jaar was een topjaar voor Michel Hoenson. Hij maakte grote indruk in de motorcross wereld en verwacht er dit jaar weer veel van.

Een paar weken terug heeft hij voor het eerst dit jaar weer meegedaan aan een wedstrijd. ‘’Het was even wennen en ik was er niet geheel tevreden over. Ik heb hard getraind en afgelopen weekend was de kwalificatie wedstrijd voor de zwarte cross. Daar ging het rijden heel goed. Ondanks een mindere start wist ik veel goed te maken en daarmee heb ik me geplaatst voor de halve finale van ‘de beste 15’. Bijna zeventig rijders in mijn klasse gingen door.”

Uiteindelijk zijn er vijf kwalificatie wedstrijden verspreid door heel Nederland. ”In totaal staan er 75 deelnemers aan de start in de halve finale van mijn klasse en daarvan mogen de beste veertig op de zwarte cross rijden. Zaterdag 30 maart doe ik mee aan het Nederlands kampioenschap in Boekel en volgende week maandag sta ik waarschijnlijk aan de start met de wereldtop in Oldebroek bij ‘’Dutch Masters’. Dit is een competitie van drie grote internationale wedstrijden in Nederland.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button