Den Helder

Gemeente plant honderden bomen in najaar

Den Helder – De gemeente Den Helder is van plan om komend najaar honderden bomen, waarvan het merendeel iepen, aan te planten op plekken waar gaten gevallen zijn. De oorzaak van het wegvallen van iepen de afgelopen drie jaar is de iepziekte.

De bedoeling van de gemeente was om deze plantwerkzaamheden in het voorjaar uit te voeren. Door de coronacrisis en het warme weer van de laatste maand, waardoor de sapstroom van de bomen eerder op gang is gekomen, is besloten om in het najaar de bomen te planten.

November
In november gaat de gemeente op vijf locaties aan de slag met de bomenaanplant. De iepen worden aangeplant op de grachtengordel in het centrum (250 iepen) en de Indische buurt (circa 25 iepen).

Op een aantal andere locaties in de gemeente gaat de gemeente meer gevarieerd aan de slag. Op de hoek van de IJsselmeerstraat en de Annie Romein Verschoorlaan (naast de snackbar) komt een variatie van andere boomsoorten. Langs de Torplaan is de gemeente van plan om een parkachtige uitstraling te creëren waar de weggevallen iepen en populieren vervangen gaan worden door verschillende soorten bomen, van klein tot groot, met verschillende blad- en bloemkleuren en deels wel en deels niet bloeiend. Tot slot worden bij Doorzwin 26/27 de gerooide iepen één op één vervangen met gevarieerde boomsoorten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button