112

Kitesurfer met auto vast in het zand

Advertentie:

Den Helder – Een kitesurfer is donderdag met zijn auto vast komen te zitten in het zand, ter hoogte van de Grafelijkheidsduinen. Hier eindigt de verharde dijk en was het voor de surfer einde oefening, de auto kon geen kant op.

Het Kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM Callantsoog kon ook hier uitkomst bieden. Na een honderdtal meters stond de auto weer op de dijk en kon het zijn weg vervolgen.

De KNRM geeft aan dat er al veel meer auto’s vast hebben gezeten en zullen vast komen te zitten. Doordat er weinig mensen op het strand zijn durven automobilisten meer. Het zand is door het uitblijven van regen bijzonder rul en is onbegaanbaar voor normale voertuigen. Daarnaast is het verboden om zonder vergunning op het strand met gemotoriseerde voertuigen te rijden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button