112

Twee gestolen auto’s, drie verdachten

Hippolytushoef – De politie heeft donderdag na een korte achtervolging, drie personen aanhouden die in twee gestolen personenauto’s reden. Het gaat om een 23-jarige man uit Delfzijl en twee 33-jarige mannen uit Den Helder.

De zaak begon toen twee auto’s over de Afsluitdijk vanuit Friesland in de richting van Noord-Holland reden. Hierbij passeerden zij een ANPR. Het gaat hier om een installatie die automatisch kentekenplaten registreert en vergelijkt met databases. Hieruit bleek dat beide auto’s gestolen waren. De politie is vanuit het basisteam ook richting de Afsluitdijk gegaan om de collega’s daar te ondersteunen. De auto’s werden aan de Noord-Hollandse zijde opgewacht, maar de bestuurders van de gestolen auto’s wisten om de blokkade heen te komen.

De ene auto kon in Van Ewijcksluis aan de kant worden gezet. Hierbij raakten beide voertuigen (politie en auto van de verdachten) elkaar licht. De andere auto reed Hippolytushoef in. Op de Koningsweg kwam de vluchtende auto in aanraking met een auto die juist aan het in- of uitparkeren was. In de auto zaten twee mannen die er vandoor gingen.

Helikopter
Door de inzet van een politiehelikopter kon de eerste verdachte snel worden aangehouden. Korte tijd later werd een tweede verdachte aangehouden. Hierbij werd een politiehond ingezet. Bij onderzoek bleken de auto’s recent gestolen te zijn in Den Helder en Overschild (Groningen). De politie onderzoekt of er een links is tussen beide gestolen auto’s en/of de verdachten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button