Den Helder

Afval dumpen kost bewoner Den Helder 900 euro

Adverentie

Den Helder – Een Helderse verdachte moet een boete van 400 euro betalen en nog eens 500 euro opruimkosten voor een grootschalige afvaldumping. Het ging om een enorme berg van huishoudelijk en grof afval op de hoek van de Vlamingstraat met de Molenstraat.

De afvaldumping is op zaterdag 3 april jongstleden geconstateerd en met spoed opgeruimd vanwege mogelijk brandgevaar. Vervolgens heeft team handhaving van de gemeente uitvoerig buurtonderzoek gedaan en verschillende getuigen gesproken. Dat leidde tot een verdachte in deze zaak.

Wethouder Remco Duijnker heeft weinig begrip voor de verdachte: “Onze boa’s hebben veel tijd moeten besteden aan deze dumping. In dit soort extreme gevallen treden wij handhavend op. Iedereen weet inmiddels op welke manieren afval kan worden ingezameld.” Dergelijke dumpingen hebben volgens Duijnker een negatieve invloed op de stad: “Deze manier van afval op straat dumpen komt de leefbaarheid in de wijk niet ten goede. Het kan zelfs gevaarlijk zijn of tot ongedierte leiden. Daar zit niemand op te wachten.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

2 reacties

  1. super actie, ben over het algemeen zeer sceptisch over handhaving maar in deze chapeau, nu wel doorpakken en niet weer verzwakken….. parkeren, hondenpoep, wandelgebieden, en vuil keihard aanpakken

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: