Den HelderPolitiek

Defensie wil hoofdentree van Vliegkamp De Kooy verplaatsen

Den Helder – Door het rijksvastgoedbedrijf is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het verplaatsen van de hoofdentree van het Maritiem Vliegkamp De Kooy. In plaats van de huidige locatie aan de parallelweg van de N250 moet de entree aan de zuidzijde van De Kooy gesitueerd worden. Voor de verplaatsing moet naast het bevoegd gezag, in dit geval de minister van Infrastructuur en Waterstaat, ook de Helderse raad toestemming geven.

Al in 2010 werd voor het eerst in beleidsstukken het verplaatsen van de entree genoemd. “In de periode 2012 tot 2017 zijn de plannen voor het verplaatsen van de huidige hoofdentree naar de zuidkant verder uitgewerkt in goed overleg tussen enerzijds het Rijksvastgoedbedrijf en Defensie en anderzijds de gemeente Den Helder en Den Helder Airport CV. Bij het ontwerp en de situering van de nieuwe entree en het wachtgebouw is nadrukkelijk rekening gehouden met een goede landschappelijke inpassing en met de toekomstige verdere gebiedsontwikkeling aan de zuidzijde van de luchthaven en in het bijzonder met een mogelijke uitbreiding van het bestaande parkeerterrein van DHA”, aldus de gemeente.

Bij de nieuwe entree moet ook een nieuw wachtgebouw komen. In totaal schat het Rijksvastgoedbedrijf de kosten op €2.789.256,- De gemeente Den Helder hoeft hier niet aan mee te betalen. Wanneer de raad moet beslissen over het voorstel is nog niet bekend.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. duur geintje, even 3 miljoen investeren in iets wat eigenlijk niet veel toegevoegde waarde heeft, een paar extra parkeerplekken in een krimpende markt….

Back to top button
%d bloggers liken dit: