Cultuur/NatuurDen HelderJeugd

Meivakantie bij De Helderse Vallei

Den Helder – De meivakantie vormt een goed moment om lekker op pad te gaan. De bollenvelden staan in bloei, de lammetjes lopen in de wei en de zon begint warm te worden. Ook bij De Helderse Vallei is er van alles te beleven in de vakantie.

Leen tussen 1 en 6 mei gratis de ‘Lente bingokaart’ bij de balie in het duurzaamheidscentrum en ontdek de lente! Omdat zij activiteiten graag zo duurzaam mogelijk aan willen bieden, lenen bezoekers de bingokaart en leveren zij hem na gebruik weer in zodat iemand anders er ook gebruik van kan maken.

Week van ons Water
Begin mei vindt de nationale ‘Week van ons Water’ plaats. Tijdens deze week viert Nederland ons waterbeheer en worden er overal in het land wateractiviteiten georganiseerd. De Helderse Vallei deelt op dinsdag 3 en woensdag 4 mei gratis twee waterdoebladen via de ‘agenda’ op onze website, waarmee deelnemers zelf aan de slag kunnen met water.

Nationale Vogelweek: vogels kijken
Vogels kijken is altijd leuk. Zeker als je de juiste materialen bij de hand hebt. Van 6 tot en met 15 mei kan iedereen daarom tussen 11.00 en 16.00 uur, vanwege de Nationale Vogelweek, een verrekijker, zoekkaart en spotlijst lenen bij de balie in het duurzaamheidscentrum. Op het terrein zoeken mensen een rustig plekje om te gaan zitten en dan gaan ze aan de slag. Geen ervaring? Dat geeft niks, met behulp van de zoekkaart kan iedereen zelf onderzoeken welke vogel ze hebben zien vliegen! Hoeveel verschillende vogels zijn te spotten?

Kippen op stok en taartjes maken
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei kunnen bezoekers om 16.30 uur komen kijken hoe alle dieren naar hun hokken, stallen en stokken gebracht worden door onze dierverzorgers. Ook zien hoe ze weer wakker worden? Kom dan op zondag 8 mei op Moederdag tussen 10.00 en 12.00 uur een taartje voor onze dierenmoeders maken van groenten en fruit. Deze activiteiten zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Dag van de trekvogel
Op zaterdag 7 mei is het de ‘Dag van de trekvogel’. Daarom kan iedereen in het Bos atelier in het duurzaamheidscentrum tussen 11.00 en 16.00 uur het ‘Trekvogelspel’ doen. Stel je voor dat je een trekvogel bent, wat maak je dan allemaal mee? Ontdek het met dit spel! Natuurlijk is er ook informatie te vinden over het Waddengebied, dat zo belangrijk is voor trekvogels.

Geurig kruidenzakje maken op Moederdag
Op Moederdag, zondag 8 mei, kunnen mensen tussen 11.00 en 12.00 uur een zakje vullen met bloemetjes, er een label bij maken met een persoonlijke tekst of tekening en hem daarna aan iemand geven die ze lief vinden! Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig, iedereen kan binnenlopen in het duurzaamheidscentrum.

Lekker buiten zijn
Natuurlijk kunnen bezoekers op het terrein van De Helderse Vallei en in de diverse omringende natuurgebieden ook buiten recreëren. Wandel bijvoorbeeld over het Blote Voetenpad, aai de jonge dieren op de stadsboerderij of beklim de naastgelegen uitkijktoren. Bij de balie in het duurzaamheidscentrum zijn diverse wandel- en fietsroutes te krijgen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button