Den HelderSport

Nieuwediepers lopen met Team Sportservice en zorgprofs mee in Nationale Diabetes Challenge

Den Helder – Twee uur per week wandelen verlaagt de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week is beter voor het geheugen en een half uur per dag met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verlagen. Team Sportservice en diverse zorgprofessionals doen daarom mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit jaar niet vanaf een, maar drie startlocaties. De eerste is maandag 9 mei vanaf het trainingscentrum De Linie.

Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven voor de groepschallenge. “Deze is niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes hoor”, haast Lydia van Noord van Team Sportservice zich te zeggen, “iedereen kan meelopen. Mensen werken samen met anderen op een eenvoudige manier aan hun gezondheid. Deelnemers gaan elke week op dezelfde dag op pad vanaf drie locaties in Den Helder en Julianadorp.” Het initiatief van de NDC komt bij Bas van de Goor vandaan. De voormalig topsporter volleybal zet zich al jaren in voor een gezondere leefstijl bij mensen met diabetes.

De initiatiefnemer ziet dat de NDC positieve effecten van bewegen op een leven met diabetes heeft. Van de Goor: “Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. En deelnemers geven hun leven een hoger cijfer en hebben meer sociale contacten gekregen.”

Buitenlucht en in beweging
Lydia van Noord is degene die zich vanuit haar werk bij Team Sportservice heeft aangesloten bij de landelijke Diabetes Challenge. “Ik en mijn collega’s willen meer mensen motiveren mee te lopen. Ik weet hoe goed het is voor voor de mens. Buitenlucht, in beweging zijn, misschien wel nieuwe mensen leren kennen. Op alle vlakken word je er beter van”, aldus de buurtsportcoach.

Zestien weken aaneen
De NDC is een laagdrempelige opstap naar beweging en de begeleiding is van diverse zorgproffesionals als huisartsen, diëtisten en fysio’s en de buurtsportcoaches van Team Sportservice. De afstand is afhankelijk van het tempo van de deelnemers. Deelname is gratis, iedereen krijgt een officieel NDC-T-shirt en niemand is verplicht elke week aanwezig te zijn. “Maar het is natuurlijk wel gezellig als we een hechte groep worden. Net als vorig jaar”, lacht de buurtsportcoach.

Aanmelden
Aanmelden voor de wandelchallenge kan op de speciale pagina’s die Team Sportservice aangemaakt heeft. Deze zijn te vinden op www.nationalediabeteschallenge.nl/gemeentedenhelder/. Er zijn drie startlocaties: maandag 9 mei aan de Sportlaan 32, dinsdag 10 mei vanaf voetbalvereniging JVC in Julianadorp en woensdag 18 mei de Schooten vanaf het Gezondheidscentrum bij de Golfstroom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button