Hollands Kroon

Initiatief ‘Cyberouder’ van gemeente Hollands Kroon ontvangt subsidie

Advertentie:

Hollands Kroon – Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Toch onderschatten veel mensen de digitale gevaren. Hollands Kroon deed in februari mee met een subsidie aanvraag van de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime. Er waren achttien inzendingen en de gemeente is trotse deelnemer geworden van één van de vijf geselecteerde projecten. Het initiatief ‘cyberouder’ heeft een subsidie ontvangen voor verdere ontwikkeling en uitvoering.

Met dit project richt de gemeente Hollands Kroon zich op het trainen van ouders met kinderen die online actief zijn. Cyberouders gaan andere ouders informeren en begeleiden over de online activiteiten van hun kinderen. Vooral in de leeftijd tussen de negen en twaalf jaar oud. Het doel is om een groep goed getrainde cyberouders te krijgen. Deze cyberouders kunnen dan ook weer helpen bij het begrijpen van de online leefwereld van hun kinderen en met het omgaan met de digitale gevaren en risico’s.

Dit project bestaat uit trainingen en bijeenkomsten. Ook wordt kennis en ervaring gedeeld tussen de deelnemende gemeenten en partners. Denk hierbij aan scholen, jeugdzorg en politie.

City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime
De City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime helpt gemeenten om de online veiligheid van hun inwoners beter te maken. Dit doen zij onder andere door cyberprojecten te financieren. Op de website van gemeente Hollands Kroon verschijnt binnenkort meer informatie over dit project.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button