Kop van Noord-Holland

Liander versterkt elektriciteitsnet in Noord-Holland Noord

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Netbeheerder Liander breidt, in samenwerking met drie gerenommeerde aannemers, de capaciteit drastisch uit. De grootschalige werkzaamheden voor een toekomstbestendig elektriciteitsnet zijn op maandag 29 april ook in de regio Alkmaar officieel van start gegaan. Aannemer Visser & Smit Hanab voert het werk uit.

Noord-Holland Noord is volop in ontwikkeling. Het aantal inwoners en bedrijven groeit. Daarmee stijgt ook de vraag naar stroom. Daarom zit de regio inmiddels vol in een grootse verbouwing van het elektriciteitsnet. Naast de bouw van nieuwe elektriciteitsstations en verdubbeling van het aantal elektriciteitsruimtes in dorpen en steden, wordt ook volop gewerkt aan de verbindingen tussen al deze stations met nieuwe kabels.

Op maandag 29 april is gestart met de werkzaamheden in de regio Alkmaar op bedrijventerrein Zandhorst in Heerhugowaard (gemeente Dijk en Waard). Het officiële startmoment is met een symbolische eerste schop in de grond verricht door Ester Leibbrand (wethouder gemeente Dijk en Waard), Willeke van Dam (directeur Grote Werkpakketten bij Liander) en Geert Hendriks (directeur van aannemer Visser & Smit Hanab Distributie).

Netuitbreidingsprogramma Helix
Met het programma Netuitbreiding Helix werkt Liander aan het versterken van het elektriciteitsnet in Noord-Holland Noord. Dit programma richt zich op het middenspanningsnet in het deel van de provincie boven het Noordzeekanaal, met uitzondering van Texel. Helix beslaat drie regio’s: Waterland en Zaanstreek (gebied 1, in samenwerking met Van Gelder), Alkmaar (gebied 2, in samenwerking met Visser & Smit Hanab) en Kop van Noord-Holland en West-Friesland (gebied 3, in samenwerking met A. Hak).

In totaal worden voor deze uitbreidingen van het elektriciteitsnet de komende zes tot twaalf jaar ruim tweeduizend kilometer aan kabels gelegd en circa 360 elektriciteitshuisjes gebouwd of vervangen. Deze elektriciteitsruimtes worden verdeeld over het gehele gebied. De kabels (10kV en 20kV) worden geplaatst om het elektriciteitsnet aan elkaar te verbinden. De elektriciteitsruimtes worden tussen de kabels in geplaatst om het elektriciteitsnet te versterken.

Meer informatie
Liander trekt minimaal 750 miljoen euro uit om binnen het Programma Helix het middenspanningsnet in de regio Noord-Holland Noord aan te pakken. In andere regio’s van Liander zijn vergelijkbare grote netuitbreidingsprogramma’s gestart. Meer informatie is te vinden op de pagina van Helix, de pagina over de regio Alkmaar en in de Liander BouwApp.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button