Hollands KroonSchagen

Piet (12) en Rijk (10) geven startsein voor veiligere Zandweg in Zijdewind en Waarland

Advertentie:

Zijdewind/Waarland – De verkeersveiligheid op de Zandweg in Zijdewind en Waarland kan stukken beter. Om dat te bewerkstelligen hebben buurgemeenten Hollands Kroon en Schagen de handen ineen geslagen. Dinsdag mochten dorpsbewoners Piet (12) en Rijk (10) samen met de betrokken wethouders het bouwbord onthullen.

Onder toeziend oog van tientallen buurtbewoners en betrokken partijen werd dinsdagmiddag het doek van het bouwbord getrokken. Vanaf 21 mei zal aan de Zandweg keihard gewerkt worden om de verkeerssituatie veiliger te maken. Dat deze aanpassing nodig is, bleek nog maar eens door de vrachtwagens en trekkers die tijdens de onthulling langs raasden. Voor de jonge Piet en Rijk was het een feestelijk moment. Zij vinden het belangrijk dat de weg wordt aangepakt, want voor fietsers is het simpelweg onveilig. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden eind juli afgerond.

Wethouder Lilian Peters van Hollands Kroon vertelde erg blij te zijn dat de verkeerssituatie nu wordt aangepakt: “Deze onthulling is het begin van het herinrichten en veiliger maken van de Zandweg.” Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat de Zandweg door Zijdewind (gemeente Hollands Kroon) en Waarland (gemeente Schagen) loopt. Namens gemeente Schagen was Hans Heddes dan ook aanwezig bij de onthulling. “We moeten al onze wegen mooi en veilig maken voor onze inwoners en die van Hollands Kroon. Ik ben er zeker trots op.”

De rotonde aan de Zandweg in Zijdewind.

Langgekoesterde wens
De wethouders tekenden in november 2023 al een samenwerkingsovereenkomst voor het aanpakken van de Zandweg. Met dit project gaat een langgekoesterde wens van de inwoners van Zijdewind in vervulling. De verkeersdruk op de weg nam de afgelopen jaren steeds verder toe en dus was een reconstructie geen overbodige luxe.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button