112

Week start druk voor Helderse politie: inbraken en drank- en drugsrijders

Advertentie:

Den Helder – De politie van Den Helder heeft een druk begin van de week. Op Facebook maken ze melding van meerdere dieven. Daarnaast zijn twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.

In de nacht van zondag op maandag heeft op de Ruyghweg in Den Helder een woninginbraak plaatsgevonden. Rond 04:30 uur werd de bewoner wakker van geluid en toen bleek er te worden ingebroken in zijn woning. De dader is er vandoor gegaan. Later op de dag zijn goederen, welke buit zijn gemaakt bij de inbraak, teruggevonden. Naar de dader loopt nog een onderzoek. Ook zijn er sleutels gevonden waarvan de politie vermoedt dat deze ook bij een diefstal zijn buitgemaakt. Mensen die weten van wie de sleutelbos is, kunnen zich met registratienummer 2024089699 melden bij de politie.

Daarnaast heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag om 02:45 uur een 28-jarige man met – mogelijk – gestolen goederen aangetroffen op de Drs. F. Bijlweg. “Er waren genoeg redenen om hem als verdachte aan te merken”, meldt de politie. “Waar hij was aangetroffen, troffen wij divers gereedschap aan: een koffer met een decoupeerzaag, een koffer met een multitool met opzetstukken en een bouwradio. Allen van het merk Makita. Daarnaast troffen wij een (lege) rugtas aan welke worden verstrekt aan medewerkers van de Spoorwegen (zie logo).” De ‘boef’ zit binnen, nu wil de politie nog weten waar de diefstal heeft plaats gevonden en van wie de goederen zijn. Mensen die hierbij kunnen helpen, kunnen contact met de politie opnemen onder registratienummer 2024091116.

Drank- en drugsrijders
Behalve inbraken, had de politie ook twee gevallen van het rijden onder invloed. Op maandag werd om 12:30 uur een 33-jarige vrouw aangetroffen op de Kamperfoeliestraat. Bij een speekseltest kwam naar voren dat zij sporen van amfetamine in haar lichaam had. Zij werd aangehouden en bloed is afgenomen. Ze kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

’s Nachts werd om 01:30 uur op het Arsenaal een 27-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 360 ug/l, terwijl 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is. De bestuurder kreeg een boete en een rijverbod van een aantal uur opgelegd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button