Den HelderHollands Kroon

Activiteiten medegebruikers De Kooy starten weer op

Regio – Het Defensie Helikopter Commando laat in een bericht aan omwonenden van onder meer De Kooy in Den Helder weten dat de komende tijd meer en meer activiteiten weer worden opgestart. De afgelopen weken en maanden waren ook voor het Defensie Helikopter Commando intensief en anders. Met nieuwe manieren van samenwerking conform de Corona richtlijnen en maatregelen. Deels werken vanuit huis, deels vanaf de diverse bases. Met de helikopters zijn ze blijven vliegen voor missies en om getraind te zijn en blijven om nationale taken uit te kunnen voeren.

“Daarbij zullen we de missie-inzet in de toekomst moeten blijven garanderen. Een deel van de opleiding die normaal in Amerika plaatsvindt, heeft de afgelopen drie weken in Nederland plaatsgevonden. Met een goed resultaat voor de inzet van onze bemanningen. En ook staan we in deze zeer droge periode nog altijd 7 dagen per week stand-by om branden te blussen in Nederland.”

De medegebruikers hebben echter de aflopen maanden hun activiteiten stop moeten zetten, op een enkele trainingsdag van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (KLuHV) in de afgelopen twee weken na. Ondertussen zijn er gerichte plannen gemaakt om de werkzaamheden en activiteiten voor medegebruikers verbonden aan onze drie vliegbases weer op te starten. Zowel de zweefvliegclubs als de modelvliegclubs zijn er weer klaar voor hier invulling aan te geven. Bij de uitvoering van activiteiten wordt rekening gehouden met de geldende Corona richtlijnen en maatregelen.

De zweefvlieg- en modelvliegclubs starten hun activiteiten vanaf maandag 1 juni weer op. Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (KLuHV) start de activiteiten per dinsdag 2 juni weer op. Er vinden geen helikopter vliegbewegingen op Pinkstermaandag plaats. “Mocht het nodig zijn om in de komende dagen bij een grote (natuur)brand te ondersteunen dan zullen wij daarover via ons twitteraccount @dhcluchtmacht berichten.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button