Den HelderPolitiek

Behoorlijk Bestuur heeft geen vertrouwen in wethouder Wouters

Den Helder – Na het opzeggen van het vertrouwen door de Seniorenpartij in haar eigen wethouder Remco Duijnker, gaat de discussie over de vraag of een wethouder zonder partij wel deel kan uitmaken van het college. Formeel is het antwoord ja, want Michiel Wouters doet dit al vanaf de eerste dag van dit college. Hij was lijsttrekker van Behoorlijk Bestuur, is ook lid van die partij, maar werd door Beter voor Den Helder gevraagd als ‘hun’ wethouder. En dat terwijl Behoorlijk Bestuur geen deel uitmaakt (of heeft gemaakt) van de coalitie.

De afgelopen dagen leidde ook de positie van Wouters tot vragen en dus vindt Sylvia Hamerslag, de fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur, het nodig middels een persbericht nog eens duidelijk te maken dat BB en Wouters in de coalitie en het college niets met elkaar te maken hebben.

“Wij hebben de crisis binnen het huidige college al enkele weken zien aankomen”, zegt Hamerslag. “De ontstaande politieke crisis is in onze ogen niet ontstaan door de Seniorenpartij, maar door het college van Burgemeester en Wethouders, die niet op de juiste wijze communiceren met de gehele gemeenteraad. Ook heeft het college en enkele coalitiepartijen totaal geen oog meer voor wat er onder de bevolking speelt. De burger blijkt niet meer belangrijk, het gaat alleen nog maar om macht.”

Coalitie
“Fractievoorzitter Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder heeft in de media geventileerd dat Wethouder Michiel Wouters lid is van Behoorlijk Bestuur. Daarmee probeert hij Behoorlijk Bestuur aan zijn coalitie te linken. Hiervan nemen wij middels dit persbericht duidelijk afstand”, benadrukt Hamerslag. “Wouters is lid, zoals iedereen lid kan zijn van een politieke vereniging. Na de keuze van Wouters om wethouder te worden voor Beter voor Den Helder, heeft hij zijn politieke carrière binnen Behoorlijk Bestuur voorgoed vaarwel gezegd.”

“Behoorlijk Bestuur laat zich zowel direct als indirect niet door Beter voor Den Helder gebruiken om wethouder Remco Duijnker aan te houden. Ook is Behoorlijk Bestuur niet van plan in deze coalitie te stappen en blijft tot dit college omvalt oppositiepartij. Behoorlijk Bestuur zegt met dit persbericht dan ook het vertrouwen op in wethouder Duijnker. Het gaat hierbij niet om de persoon, maar een wethouder die niet een politieke partij vertegenwoordigt is niet te handhaven.”

Deelname
Er valt met Behoorlijk Bestuur alleen te praten over coalitiedeelname als het gehele college valt en er volledig nieuwe onderhandelingen gaan plaatsvinden, zo laat Hamerslag weten. “Dit betekent ook dat er dan gekeken moet worden naar een nieuwe wethoudersploeg. Michiel Wouters is daarbij geen wethouderskandidaat voor Behoorlijk Bestuur.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button