Den HelderHollands KroonPolitiekSchagen

Kop van Noord-Holland heeft landelijke primeur met mobipunten

Regio – De eerste mobipunten van Nederland worden deze zomer geopend in Hollands Kroon, Schagen en Den Helder. De punten komen in Hollands Kroon onder andere bij het busstation in Den Oever, Middenmeer, Wieringerwerf en ’t Veld.  In ’t Veld en Den Oever komt een deelauto te staan. Den Oever, Middenmeer en Wieringerwerf krijgen ook deelfietsen. In Den Helder komen de eerste punten bij station Den Helder, Willemsoord en station Den Helder Zuid en in Schagen bij het station en in het centrum.

Op mobipunten komen mobiliteit en andere voorzieningen samen. Het is een knooppunt voor verschillende vormen van mobiliteit. Zo kunnen mensen overstappen op het openbaar vervoer, in de deelauto stappen of gebruikmaken van een deelfiets. Daarnaast komen in de omgeving van een mobipunt ook andere faciliteiten waarbij gedacht kan worden aan lockers voor pakketjes, sleuteloverdrachten of winkels. Het mobipunt is in die zin een natuurlijke ontmoetingsplek waardoor het gunstig is voor ondernemers om zich in de buurt te vestigen of juist in de buurt van bedrijven te plaatsen.

De Kop Werkt!
De mobipunten worden gerealiseerd uit het programma De Kop Werkt! van de vier samenwerkende gemeenten in de Noordkop en de provincie Noord-Holland. Het maakt deel uit van de bereikbaarheidsopgave die de Kop heeft. De ontwikkeling van mobipunten draagt bij aan het bereikbaar houden van de regio, ook in kleinere woonkernen. Hierdoor draagt het eveneens bij aan de leefbaarheid. 

Voor dit project werken de overheden onder meer samen met bewonersverenigingen, Pro bedrijven, Avia Marees, Connexxion, Microsoft en Google. Het onderhoud van deelauto’s en -fietsen en de mobipunten zelf, wordt gedaan in samenwerking met Pro bedrijven. Medewerkers van deze organisatie zorgen ervoor dat deze faciliteiten schoon blijven. Aan onder andere medewerkers van betrokken gemeentes, bewonersverenigingen en deelnemende bedrijven is in de afgelopen tijd een aanbod gedaan om gebruik te maken van de deelauto’s, zodat meteen sprake is van een vliegende start.

In de komende tijd groeit het aantal mobipunten in de Kop van Noord-Holland. De ambitie is om veertien mobipunten in ontwikkeling te hebben aan het einde van 2020 en veertig in 2021.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button