Den HelderPolitiek

Wethouder Duijnker mogelijk naar Beter voor Den Helder

Den Helder – Carlo Assorgia, fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij Beter voor Den Helder, is het niet eens met de kritiek van de Seniorenpartij op wethouder Remco Duijnker. “Wij beoordelen een wethouder op uitvoering coalitieakkoord en daar valt niks op aan te merken. Als de wethouder zijn taak goed uitvoert kun je hem niet wegsturen.”

Assorgia deed zijn uitlatingen zaterdag in het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad”. Volgens het raadslid zijn de verhoudingen in de coalitie nog steeds goed en dat is ook in het college het geval. Dat Carla van Driesten ontevreden is over het werk van de wethouder snapt Assorgia niet. “Ook de Seniorenpartij heeft punten binnengehaald in het akkoord, bijvoorveeld dat er niet bezuinigd werd op de bibliotheek, maar ook op tal van andere onderwerpen. Ook de wensen van de Seniorenpartij ten aanzien van De Helderse Vallei en de vogelopvang worden deze periode gerealiseerd.”

“Er zit heel veel seniorenbeleid in het coalitieakkoord, maar je moet wel je ogen opendoen om dat te zien. Met twee zetels haal je natuurlijk nooit alles binnen, maar ik vind persoonlijk dat de Seniorenpartij heel veel heeft binnengehaald. Je moet het wel willen zien!”

Wethouder
Een wethouder zonder partij kan niet in het college, vinden velen. Assorgia reageerde ook op die kwestie: “Zou kunnen kloppen, maar de gesprekken lopen al en als Duijnker namens Beter voor Den Helder in het college zit wordt het een andere discussie.”

Ook over de kritiek van fractievoorzitter Syvlia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur op wethouder Michiel Wouters reageerde Assorgia: “Als ze van hem af wil moet ze maar een motie van wantrouwen indienen en zien hoever ze komt.” Over Hamerslag zelf: “Ze heeft zoveel klachten, die nemen we niet meer serieus”. Frans Klut van D66, ook aanwezig, vond die opmerking niet kunnen, maar Assorgia nam er niets van terug.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button