Hollands KroonJeugd

Grote instroom jeugd bij Succes

Adverentie

Hippolytushoef – Voetbalvereniging Succes heeft tijdens de coronamaatregelen niet stilgezeten en is heel actief geweest met het organiseren van activiteiten. De jeugd heeft elke week een activiteit gehad, variërend van gymlessen op school, Sint Maarten training, toernooien en voetgolf. Dit merkt de vereniging ook in het ledenaantal.

Waar landelijk de instroom 20% lager is dan in een niet coronajaar (bron KNVB) bij de jeugd, hebben ze bij Succes 50% meer instroom. Na al die activiteiten wilden zij dit seizoen afsluiten met een bijzondere activiteit en zo met een goed gevoel de zomerstop in gaan.

Vanuit de KNVB is het idee voor een Oranjefestival ontstaan met het ook op het aanstaande EK en met hetgeen de KNVB aanleverde konden ze de promotie doen. Met de steun van het sportakkoord waren zij in staat om er iets bijzonders van de maken. Zo waren er onder andere voetbaldarts, opblaasbare pannavelden, balletje breed en veel meer.

Het Oranjefestival was de afsluiter van dit seizoen voor alle basisschoolkinderen. Leden en niet leden mochten mee doen en zo waren er meer dan 140 kinderen die mee deden. Ook niet leden mochten bij Succes meedoen. Dit omdat kinderen steeds minder bewegen en de vereniging als doel heeft gesteld om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Zo is Succes bijvoorbeeld ook aangesloten bij JOGG van de gemeente Hollands Kroon. Aan het einde kregen alle kinderen een EK bal mee van de sponsor slagerij Piet Ottens.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button