Overige

Online lezing over Florence en andere locaties

Adverentie

Den Helder – Veel mensen zullen deze zomer nog niet met vakantie naar het buitenland gaan. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken online lezingen over een aantal interessante steden. Dinsdag 8 juni staat de Italiaanse stad Florence op het programma, 6 juli metropool New York, 11 augustus de Turkse hoofdstad Istanbul en 7 september Athene.

Steden die bijzonder zijn vanwege hun culturele schatten, prachtige gebouwen en historische rijkdom. De deelnemers worden tijdens deze virtuele kunstreis rondgeleid door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

Renaissance
De hoofdstad van Toscane heeft veel voortgebracht dat wij nu tot de absolute top van de kunst rekenen. Ghiberti, Michelangelo, Da Vinci en talloze andere kunstenaars uit de renaissance, de periode van de ‘wedergeboorte van de kunst’, hebben er hun sporen achtergelaten. In een chronologisch opgebouwd verhaal laat Krzysztof zien hoe Florence zich van een Romeinse nederzetting tot een machtscentrum ontwikkelde. De nadruk van de lezing ligt op de kunst: de fresco’s van Giotto in de Santa Croce, de collectie van het Uffizi (een van de belangrijkste musea ter wereld) en de architectuur en aankleding van de dom, de campanile en het baptisterium passeren de revue.

Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button