Defensie

Latere avondvluchten vanaf De Kooy

Adverentie

Den Helder – De helikopterbemanningen van de Kooy gebruiken diverse oefen- en laagvlieggebieden in Nederland en boven zee om trainingen uit te voeren. Deze NH90 bemanningen trainen deze week een paar dagen ’s avonds tot uiterlijk 01.00 in de omgeving van Maritiem Vliegkamp de Kooy (MVKK). Dat doen ze van dinsdag 31 mei tot en met donderdag 2 juni, zo meldt Defensie.

Tijdens de trainingen in nachtelijke omstandigheden gebruiken de DHC-bemanningen geavanceerde nachtkijkers (Night Vision Goggles of NVG) om in het donker goed te kunnen zien. Daarmee beoefenen ze onder andere het navigeren en vliegen op lage hoogte. Het vergt veel vaardigheid om goed en veilig met NVG te werken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button